Klinikassistent skal jobafprøves

Hård kritik fra arbejdsgiver og fagforening

Politikerne lovpriser virksomheder, der tager socialt ansvar. Men virkeligheden en helt anden for de virksomheder, der prøver. Det skriver Avisen.dk.

Det har tandlæge Poul Martin Grønnegaard oplevet. Tandlægen vil gerne hjælpe sin klinikassistent, Gitte Larsen, som blev ramt af vold i hans klinik og mistede sin arbejdsevne. Hun tåler for eksempel ikke lys og larm og kan ikke arbejde fuld tid.

Tandlægen har fået indrettet et særligt enekontor til hende, og lader hende gå ned i tid. Men kommunen stoppede sygedapgenerefusionen og indtil videre har den gode vilje kostet ham 120.000 kroner.

Nu kræver Randers Kommune, at Gitte Larsen skal jobprøves i tre måneder på et sygehus, mens hendes tidligere chef, som gerne vil have hende tilbage betaler lønnen. Sagen har kørt i to et halvt år og både den voldsramte klinikassistent og hendes chef er ved at køre trætte.

- Det er håbløst. Vi bliver fuldstændig tromlet af det store system, og kommunen tager intet hensyn til, at jeg bare har en lille virksomhed, siger Poul Martin Grønnegaard til Avisen.dk.

Sagen får særdeles hård kritik fra fagforening og arbejdsgiverorganisation

- Kommunen har moralsk en skærpet forpligtelse til at reagere, når der faktisk står en arbejdsgiver, der gerne vil ansætte hende, siger Steffen Friis, socialrådgiver hos HK Østjylland.

I Randers Kommune var der sidste år 639 fleksjobbere, som i kortere eller længere tid var arbejdsløse, og kommunen ansatte selv 100 langtidsledige fleksjobbere for at spare penge.

Så udover, at Gitte Larsen selv gerne vil blive i sit gamle job, vil det også blive svært for hende at finde et andet fleksjob.