Klasse delt for andet år i træk: Vi går ud med mindre læring, end vi kunne

- De skal til afgangseksamen til næste år. Jeg frygter, at det får faglige konsekvenser for dem, siger forælder

01:50

8.a. på Vestervangskolen i Randers skal nedlægges.

Det betyder, at de 21 elever skal fordeles ud i de tre andre 8. klasser på skolen.

Det fik frustrerede forældre og elever fra 8.a til at samles til et fyraftensmøde onsdag eftermiddag.

Forældre og elever fik den noget uventede besked på, at 8.a. skal nedlægges om få uger på grund af nedgang i elevtallet i sidste uge.

Læs også Forældre-sjusk i ferierne spilder børnehavers penge

- Klassesammenlægning er simpelthen et nødvendigt onde, når der ikke er flere elever, og vi har den rammebesparelse, der er stukket ud fra kommunens side, siger Michael Christensen, der er formand for skolebestyrelsen på Vestervangskolen i Randers, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Argumentationen handler meget om besparelser. De har ikke kigget på os elever.

Siw Christensen, skoleelev

Forældrene er bekymrede for deres børns skolegang.

- De skal til afgangseksamen til næste år. Jeg frygter, at det får faglige konsekvenser for dem, at de rammer, de har til daglig og kender, bliver revet itu, siger Randi Christensen, der er mor til en elev i 8.a. 

Siw Christensen er elev i 8.a. Hun er også træt af, at klassen skal nedlægges. 

- Argumentationen handler meget om besparelser. De har ikke kigget på os elever. De har kun set på, hvordan de kunne spare mest. Vi skal til at falde på plads igen. Vi går ud med mindre læring, end vi kunne, siger Siw Christensen.

Læs også Dropper iPad: Forældre vil lege med deres børn

Klassen er lige blevet sammensat efter sommerferien sidste år.

Derfor kritiseres skolens ledelse for at gå imod skolens eget princip om, at en klasse ikke skal udsættes for deling to år i træk.

- Et princip skal man følge. Men der kan godt være tidspunkter, hvor et princip ikke er noget, man skal. Men det er noget, man som oftest skal forsøge at leve op til, siger Elsebeth Andersen, der er skoleleder på Vestervangskolen i Randers.

Læs også Dropper iPad: Forældre vil lege med deres børn

Klassedelingen har fået forældrene til at starte en underskriftindsamling for at protestere imod beslutningen.

- Jeg håber, at vi kan få det op på et lidt højere plan og blive hørt andre steder end i skolebestyrelsen, siger Randi Christensen.

Men på trods af modstand bliver klassedelingen en realitet.

- Hver gang man laver det her, har det betydning for de implicerede elever og forældre. Jeg har stor forståelse for, at der er frustrationer blandt elever og forældre, siger Elsebeth Andersen.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om, hvor frustrerede forældre og elever fortæller om, hvad de mener om, at 8.a. på Vestervangskolen skal deles for andet år i træk.