Klarer sig bedre end forventet

Få uddannelsesparate søger hjælp

Foto: Colourbox

I snart et år har uddannelsesparate unge fået færre penge på lommen med uddannelseshjælp, end de tidligere har fået på kontanthjælp.

Alligevel oplever Silkeborg Kommune, at få har svært ved at betale ved at betale deres regninger. Indtil nu har under 10 unge kontaktet kommunen, fordi de ikke kunne betale husleje.

- Vi havde forventet, at der ville komme flere unge med boligproblemer, end der gør. Så det ser ud til, at de finder deres vej igennem det. Men vi vil rigtig gerne vide, om de har lagt en holdbar strategi for, hvordan de klarer sig for uddannelseshjælpen, siger Hanne Bæk Olsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Derfor vil Silkeborg og Randers Kommune nu finde ud af, hvordan de unge får økonomien til at hænge sammen.

I en undersøgelse skal kommunerne se på, om de unge har fundet noget billigere at bo i, om de låner penge af venner og familie eller sparer på udgifter til mad og tøj.

- Vi er bekymrede for den her gruppe af unge, fordi en usikker boligsituation kan få dem til at droppe ud af en uddannelse og dermed få stor betydning for resten af deres liv. Vi vil gerne gøre dem opmærksomme på, at de kan få hjælp hos os, hvis de har svært ved at klare sig økonomisk, siger Hanne Bæk Olsen.