Klar til valgkamp

- Ministeren kommer til at tilbringe tre uger på gaden.

- Der går mindre end fire timer fra statsministeren trykker på valgknappen til ministeren står på gaden i Aarhus. Og der bliver hun forresten i tre uger, kun med få afstikkere til København for at passe de mest nødvendige opgaver.

Sådan lyder det mandag aften fra spindoktoren hos Venstres topkandidat i Aarhus, Klima- og Energiminister Lykke Friis.

Og han er klar med et citat fra ministeren, der er formuleret med den rette bidske valgkampsretorik:

- Jeg glæder mig til valgkampen. Det alt afgørende tema for mig, er hvordan vi får råd til fremtidens velfærd. Fra regeringens side har vi lagt en meget klar og konkret politik frem. Det store spørgsmål er selvfølgelig hvad socialdemokraterne og SF vil, men jeg håber da at vi får nogle klare svar under valgkampen, skriver Lykke Friis via sin særlige rådgiver Karsten Anker Petersen.

Tidligere hed de Auken og Ellemann
Lykke Friis kommer som blå fløjs absolutte topkandidat til Østjylland, hvor hun skal duellere med den røde fløjs topnavn i Aarhus, tidligere borgmester Nicolai Wammen (S). Det var i aftes ikke muligt at få et friskt valgkampcitat med svar på tiltale fra ham på telefonen, men de to topkandidater skal nok få lejlighed til at krydse klinger, når det går løs.

Så vil det vise sig, om kampen mellem de to kan matche de legendariske dueller som udspandt sig, da topkandidaterne hed Svend Auken og Uffe Ellemann. Her var valgmøderne kendt for at være præget af en humoristisk tone, hvor der blev udvekslet sarkastiske giftigheder med en vis elegance.

Og der skal nok blive plads til, at andre end politikkens mastodonter kommer til orde: TV 2 | ØSTJYLLAND er klar med en intensiv og udvidet valgdækning på nettet og i fjernsynet i de tre uger, hvor det går løs. Men i skrivende stund venter alle stadig på, at statsministeren trykker på valgknappen.