Klar til at smide uromagere ud

Boligforening efter skyderier og trusler

02:00

1 af 2

Den seneste tid uroligheder i Aarhus Vest ærgrer Brabrand Boligforening.

De seneste uger har budt på uro i Gellerup, og lørdag blev to personer varetægtsfængslet i fire uger sigtet for besiddelse af våben og for at fremføre trusler. Hos den ene af dem, en 19-årig mand, fandt politiet også et stort parti ammunition.

Brabrand Boligforening har tidligere vist, at den er parat til at sætte hårdt mod hårdt.

- Der skal ikke herske tvivl om Brabrand Boligforenings beslutsomhed i forhold til at håndhæve en nultolerance, og hvis vi på nogen måde kan bidrage til at skabe ro i området og tryghed hos vores beboere, så vil vi bruge alle de redskaber, som det er muligt, siger Keld Laursen, der er direktør i Brabrand Boligforening.

Se: Bande: Vi er i krig

Sidste år fik Boligforeningen rettens ord på, at den måtte smide en hel familie ud af Gellerupparken, efter et af medlemmerne blev dømt for at starte en brand i børnehaven Viben.

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune samarbejder om en stor helhedsplan, som skal gøre det mere attraktivt at bo i området og mindske kriminaliteten. Og derfor er den seneste tids uro til stor ærgrelse for Keld Laursen.

Det er ærgerligt, fordi helhedsplanen er det, der skal løfte området og på langt sigt skabe et andet renommé og ændre hele bydelen til en attraktiv bydel. Og lige nu kan man ikke sige, at det er særlig attraktivt at bo i området, når der er blevet skudt ind ad vinduerne hos sagesløse borgere, siger Keld Laursen.

Men han ser lyst på fremtiden.

- Der vil komme sten på vejen, men helhedsplanen bliver realiseret, og jeg har en tro og en forhåbning om, at den kommer til at virke, men det er et langt og sejt træk, inden vi ser resultaterne af helhedsplanen.

Du kan se hele indslaget over artiklen.