Klar til at sende turister ud i rummet

Århusiansk rejsebureau er som det første herhjemme klar til at sende turister ud i rummet. Helt billig er turen dog ikke.

Glem alt om river-rafting og slædeture hen over indlandsisen.

Vil du af sted på en rejse, ingen af dine venner kan overgå, skal du i stedet tage en tur ud i rummet.

Fra næste år er rejseselskabet Hannibal & Marco Polo i Århus klar til at sende de første danske turister ud af Jordens atmosfære og dermed ind i den eksklusive kreds af personer, der kan kalde sig rumturister.

Selskabet Virgin Galactic har udvalgt det århusianske rejseselskab som dansk samarbejdspartner. Det betyder, at Hannibal & Marco Polo får til opgave at afsætte en del af sæderne i det specialfremstillede fartøj, der fra næste år skal sende turister ud i verdensrummet.

- Nu har vi sendt turister ud til næsten alle steder i verden. Vi sender folk til Antarktis. Vi sejler folk til Nordpolen med en atomisbryder. Og vi har haft folk på toppen af Mount Everest. Så det næste skridt er selvfølgelig at tage folk ud i rummet, siger adm. direktør i Hannibal & Marco Polo René Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fartøjet, der skal sende turister ud i rummet, har plads til seks personer. Prisen er 200.000 amerikanske dollars, altså mere end 1,1 millioner danske kroner.

For de penge bliver passagererne sendt ud i en afstand af 110 kilometer fra Jordens overflade. Her befinder de sig i vægtløs tilstand i seks til otte minutter, inden de vender tilbage.

Virgin Galactic sender i første omgang turister af sted fra USA. Det er dog planen, at der med tiden også skal være afgange fra Kiruna i det nordlige Sverige.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND i tirsdagens udsendelse klokken 19.30.