Klar til Mars og Merkur

Terma på vej i rummet igen

03:08

1 af 2

Den østjyske teknologivirksomhed, Terma, har om nogen været i vælten i den forløbne uge. Mandag lykkedes det at få forbindelse til satellitten Rosetta 825 millioner kilometer ude i verdensrummet, ved hjælp af teknologi udviklet af virksomheden i Lystrup.

Et modul ombord på satelitten, udviklet af Terma, havde til opgave at vække satelitten efter en lur på to år, hvor rumfartøjet havde ligget i en planlagt dvale, fordi det er for langt fra solen til at genoplade sine paneler på den foreløbig ti år lange rejse. Nu skal satelitten arbejde videre, og Termas "vækkeur" virkede perfekt.

Og virksomheden er allerede klar til nye rummissioner. I 2016 opsendes nye rumsonder med kurs mod den røde planet Mars og mod Merkur, den mindste planet i solsystemet.

I indslaget over artiklen her kan du se et portræt af virksomheden, hvor hemmelighedskræmmeriet er stort, fordi man leverer teknologi til militærindustrien, at end ikke Terma's direktør indvies i alle hemmeligheder omkring teknologien.

Arbejdet med rumteknologi betyder, at man kan tiltrække nogle af landets bedste ingeniører. Og ofte kan virksomheden genbruge den avancerede teknologi, man har udviklet til rummissionerne i andre projekter.