Klager over bilinspektør

Udtalte sig om årsagen til dødsulykke

Bredskabskommissionen har klaget til ledelsen hos Østjyllands Politi over den bilinspektør, der udtalte sig i forbindelse med en trafikulykke ved Mårup, hvor en 44-årig brandmand fra Brand og Redning Djursland mistede livet.

Dagen efter ulykken udtalte bilinspektøren til TV 2 | ØSTJYLLAND, at årsagen kunne være for høj fart. Og det er den udtalelse, der nu får beredskabskommissionen til at indgive klage.

Se: Ulykke skyldes høj fart

- Vi er rigtig trætte af den situatíon. Først var det antagelsen at ulykken skyldes en teknisk fejl ved køretøjet. Men allerede dagen efter står bilinspektøren uden varsel frem for åben skærm og peger på høj fart som årsag. Sådan en udtalelse påvirker naturligvis samtlige brandfolk og i særdeleshed den implicerede chauffør. Det er ikke i orden, siger Claus Wistoft (V) borgmester i Syddjurs og formand for beredskabet på Djursland til Randers Amtsavis.

- Vi har respekt for, at der skal være offentlighed om tingene. Men ikke på et tidspunkt, hvor intet er afklaret.

Se: Brandmand bisat i Ebeltoft

Den 44-årige brandmand, der mistede livet, var passager i brandbilen. Føreren af brandbilen - en 41-årig deltidsbrandmand - kom til skade og blev efterfølgende behandlet på sygehuset.

- Vi efterforsker sagen, som vi altid gør, når der er sket et færdselsuheld med dødelig udgang. Vi efterforsker med henblik på strafansvar, oplyser vicepolitikommissær ved Østjyllands Politi, Thomas Hinge til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Om efterforskningen ender med sigtelse af chaufføren er endnu uafklaret.