Klage over sms-efterforskning

Østjyllands Politi har stoppet efterforskningen

Advokat klager nu på vegne af tidligere og nuværende kranførere på Aarhus Havn over, at Østjyllands Politi har indstillet efterforskningen i SMS-sag.

Advokat Bjarne Overmark agerer frontfigur i klagesag mod Østjyllands Politi. Advokaten har klaget på vegne af nogle tidligere og nuværende kranførere på Aarhus Havn, fordi Østjyllands Politi har stoppet efterforskningen i SMS-sag.

Sagen handler kort fortalt om, at havnedirektøren læste en kranførers sms'er på vedkommendes mobiltelefon. Læsningen førte til, at tre medarbejdere indgik en fratrædelsesaftale med Aarhus Havn.

Efter fratrædelsen sagde en af de tre, Keld Sørensen:

- De har siddet og luret i, hvad vi har skrevet om de kollegaer. Det er totalt usmageligt. Jeg føler mig krænket. Det er også usmageligt over for de kollegaer, som vi har tavshedspligt over for. Vi snakkede jo med syge kollegaer, der var helt ødelagte. Det er så usmageligt, som det kan være. Det må være en falliterklæring fra en leder, når man ikke kan finde på andet end det.

Overfladisk efterforskning

Efterfølgende godkendte havnens formand, som også er borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, havnedirektørens fremgangsmåde.

Men politiet er på nuværende tidspunkt stoppet med at efterforske sagen, og derfor klager advokat Bjarne Overmark, fordi han mener, at Østjyllands Politi har efterforsket for overfladisk.

I øvrigt mener Bjarne Overmark ikke, at sagen burde efterforskes af Østjyllands Politi, hvor borgmesteren er næstformand for kredsrådet for Østjyllands Politi.

Advokat Bjarne Overmark søger om fuld aktindsigt i efterforskningen.