KL og FOA indgår forlig

Efter natlige forhandlinger skulle man nu endelig have fundet frem til en aftale. Nu skal den til aftsemning blandt medlemmerne.

KL og FOA er i løbet af natten blevet enige om en ny overenskomst.

Det skriver TV 2 | Nyhederne.

Ifølge KL's topforhandler, Mads Le­bech, har KL smidt ekstra 35 mio. kr. i puljen, så FOA's medlemmer er sikret lønstigninger på 5,7 milliarder over de kommende tre år.

Den nye aftale skal nu godkendes af FOA's bestyrelse og til afstemning blandt medlemmerne. FOA's formand Den­nis Kristensen regner med at have et resultat af den afstemning 29. maj. Strejken for FOA's medlemmer suspende­res natten mellem tirsdag og onsdag.

<b>Strejken stopper, mens der stemmes.</b>

- Jeg er meget glad for, at vi er blevet enige, således at vi om få dage kan vende tilbage til den kommunale service, borgerne har krav på, siger Mads Lebech.

- Vi er nået frem til en aftale, der sikrer, at lønstigningerne på FOA-området bliver fordelt, så de gør størst mulig gavn. Både for sosu-medarbejdere og for pædagogmedhjælpere har vi indbygget en tilskyndelse til, at man videreuddanner sig. De medarbejdere, der benytter sig af de forbedrede muligheder for efteruddannelse, som også ligger i den nye overenskomst, vil kunne mærke det på lønsedlen, siger han.