Kjeld Holm med i ny Aarhus-sang: Det er blevet virkelig godt

Den tidligere biskop Kjeld Holm er en af de tre stemmer i en ny sang om Aarhus

Foto: Flemming Krogh - Scanpix

På slaget 12, Gnags og Tina Dickow er blot nogle af de kunstnere, der har forsøgt sig med sange om den østjyske by Aarhus.

For nylig kunne endnu en kunstner føjes til listen, da sangen ”Aarhus Simpelthen” blev udgivet i forbindelse med afslutningen på Kulturhovedstad 2017.

Jeg synes, den falder smukt ind i det forløb over, hvad Aarhus har at byde på, og så synes jeg, at den giver et portræt af, hvad der er fascinerende i den by, vi står i

Biskop Emeritus Kjeld Holm

Det er kunstnerduoen Apperaat, der står bag sangen, som indeholder sang af komponist og sanger Nanna Bech, der udover indeholder nummeret også talte ord af tidligere højskoleforstander og medlem af etisk råd Jørgen Carlsen og Biskop Emeritus Kjeld Holm.

Sidstnævnte udtrykte sin tilfredshed med nummeret, som han mener er blevet virkelig godt.

- Jeg synes, den falder smukt ind i det forløb over, hvad Aarhus har at byde på, og så synes jeg, at den giver et portræt af, hvad der er fascinerende i den by, vi står i, siger Kjeld Holm. 

Læs også Aarhus 2017 har fået sin egen sang: Hør den her

Mest til klassisk musik

Selv er Biskop Emeritus Kjeld Holm mest til den klassiske genre inden for musikken. Han har dog et blødt punkt for nogle af de aarhusianske musikkoryfæer.

- Nogen af de ting Aarhus har produceret, Steffen Brandt, Gnags, nu her Nanna og der kunne nævnes andre, det har jo gjort at Aarhus er i front i den musikalske lidt lette, men også alvorlige genre, 

Får et liv efter 2017

Så er spørgsmålet jo bare, om den nye sang kan konkurrere med Aarhus-klassikerne, som stadig har en helt særlig status hos mange aarhusianere.

- Det skal jeg ikke kunne sige, det er hårde konkurrenter, vi er oppe imod, men jeg tror den holder, og jeg tror den vil holde sig et godt stykke ud over Kulturhovedstad 2017, siger Kjeld Holm.

Bylyde er brugt i melodien

Selve melodien i sangen er bygget over et loop af rolig musik. Udover almindelige instrumenter har duoen også brugt forskellige bylyde fra Aarhus.

Og Kunstnerduoen bag sangen, Apperaat, fortæller at sangen er lavet med alle aldre i tankerne:

- Vi endte med at skrive og producere et roligt nummer, der som udgangspunkt kan høres af de fleste, uden de løber skrigende væk. Unge som ældre. Vi havde også 2017's kodeks i tankerne, nemlig at inddrage forskellige aktører og favne bredt, siger Apperaat.

Du kan høre sangen herunder: 

Apperaat feat. Kjeld Holm, Jørgen Carlsen og Nanna Bech - Aarhus simpelthen