Kjær: Min post ikke til diskussion

Trods problemer i privatøkonomien siger Henriette Kjær, at hendes post som gruppeformand ikke er til debat

Henriette Kjærs post som gruppeformand for Det Konservative Folkeparti var ikke et emne, da den konservative folketingsgruppe tirsdag formiddag holdt gruppemøde på Christiansborg, lyder det fra hovedpersonen selv.

- Nej, vi har diskuteret efterløn og andre politiske spørgsmål, siger Henriette Kjær.

Så dit formandskab har ikke været til diskussion?

- Nej, det har det ikke.

Så du er stadig gruppeformand?

- Ja.

I de seneste uger er det kommet frem, at Henriette Kjær tilbage i december blev dømt i Retten i Lyngby til at betale knap 150.000 kroner til GE Money Bank, fordi hun ikke havde levet op til fristerne for tilbagebetaling.

Henriette Kjærs svigermor har også politianmeldt politikeren og hendes samlever Erik Skov Pedersen for at forfalske sin underskrift på et lånedokument.

Sagerne har sat sig hos vælgerne. 64 procent af danskerne svarer i en Megafon-undersøgelse for TV2 og Politiken, at Henriette Kjær skal trække sig tilbage fra sine ledende poster hos De Konservative.

Den konservative leder Lars Barfoed siger dog, at Henriette Kjær fortsat har hans fulde tillid.

Regeringens efterlønsudspil hedder: "Vi kan jo ikke låne os til velfærd." Men Barfoed mener godt, at Henriette Kjær kan være en konservativ sælger af det budskab.

- Det skal alle konservative folketingsmedlemmer ud og advokere for rund i landet, siger Lars Barfoed til TV2 News.

Men harmonerer Henriette Kjærs private ageren med det budskab?

- Jeg vil ikke begynde at diskutere enkelte folketingsmedlemmers økonomi i tv. Det har ikke noget med denne reform at gøre, siger Barfoed.