Kirurg smittet med MRSA

Personale skal selv afgøre, om de bør testes

02:19

1 af 2

Mindst fem personer ansat i hjemmeplejen eller på østjyske sygehuse er smittet med den multiresistente svinebakterie MRSA - blandt dem en østjysk kirurg. Det viser helt nye oplysninger fra Statens Seruminstitut.

Flere kan dog være smittede. For det er i høj grad de ansatte selv, der afgør, om de vil lade sig teste for den resistente svinebakterierne.

Som reglerne er i dag, har sundhedspersonalet pligt til at lade sig teste, hvis de er i risikogruppen, men de skal selv tage kontakt til lægen.

- Der vil være nogen, der ikke har tænkt over det. At de faktisk er i en risikosituation for at være bærere. Og dermed ikke har fået sig selv testet. De fleste sundhedspersoner er jo meget samvittighedsfulde og bliver testet, det er jeg overhovedet ikke i tvivl om. Men der kan være nogen, der ikke er helt opmærksomme på det, siger Svend Ellermann- Eriksen, der er ledende overlæge på mikrobiologisk afdeling i Skejby.

Antallet af smittede med MRSA er stigende i Østjylland. I 2013 var der 33 smittede - indtil videre er det tal steget til 110 i år.

Værst ser det lige nu ud i Horsens, hvor der er 19, der er testede positive for MRSA.

Se mere i indslaget øverst.