Kirsten fik stjålet sin taske

Tyv på knallert slog i dag til mod tre ældre kvinder

02:14

1 af 2

Tre ældre kvinder i Aarhus blev her til formiddag udsat for tyveri af angiveligt den samme gerningsmand.

Tyverierne skete inden for 1 time og 10 minutter tre forskellige steder i Aarhus.

78-årige Kirsten Rasmussen var ved at parkere sin bil ved Veri Centeret i Risskov, da en yngre mand på knallert kom kørende hen til bilen.

Her åbnede han Kirsten Ramussens bagagerum og stjal hendes taske.

- Jeg tænkte lige, hvad skal jeg gøre. Jeg var ikke kommet ud af bilen, da han forsvandt igen. Han kørte hurtigt, siger Kirsten Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg har bare tænkt, bare jeg kunne fange ham, for det er meningsløst, at han gør sådan noget. Der er dem, der bliver rædselsslagne over det. Der ikke har råd til at få et nyt kørekort og så videre. Det er da besværligt. Så jeg blev sur.

Fik stjålet deres tasker

Tyveriet mod Kirsten Rasmussen var det sidste af de i alt tre tyverier.

Manden på knallerten slog første gang til klokken 11.30 mod en 85-årig kvinde på Vestervang i Aarhus. Hun var ligeledes ved at parkere sin bil, da manden stak hånden ind i bilen og tog hendes taske.

Knap en time efter fik en 78-årig kvinde ved Tornebakken i Risskov smadret sideruden på sin bil, mens hun sad i bilen. Manden stjal hendes taske med både penge og mobiltelefon og kørte væk på sin knallert.

Østjyllands Politi finder det sandsynligt, at manden har holdt øje med kvinderne.

-I et af tilfældene. der har kvinden lige været inde i banken og hæve penge. Det er overvejende sandsynligt, at han har bemærket, at hun er kommet ud fra banken og derefter har stjålet hendes taske. I de andre to tilfælde har der ikke været nogen særlig grund til det. Kun ud fra alderen, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På jagt efter gerningsmand

Dagen igennem har Østjyllands Politi intensiveret deres patruljering i håbet om at finde gerningsmanden.

- Når man går til angreb på kvinder i alderen 78-85 år og tager deres tasker.. De her kvinder er jo stort set forsvarsløse. Han ved jo, at de ikke vil eftersætte ham eller gøre noget som helst. Det er en simpelthen form for kriminalitet, Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Manden beskrives som værende en slank, yngre mand, der var iført sort tøj. Han bar en full-face styrthjelm og kørte fra stedet på en sort knallert.

Østjyllands Politi opfordrer folk til at henvende sig, hvis de har set gerningsmanden eller har fundet en af dametaskerne.