Kirsten Brosbøl siger farvel til Christiansborg

Det østjyske folketingsmedlem og tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl siger farvel til Christiansborg

Efter mere end 11 år som folketingspolitiker har Danmarks tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl (S) besluttet, at hun ikke vil genopstille ved næste valg. Det skriver hun på Facebook.

- Når Socialdemokratiets valgplakater går i trykken, bliver det uden mit billede iblandt, skriver hun.

Kirsten Brosbøl skriver, at "hun vil ud og prøve noget andet".

- Derfor har jeg i går meddelt min kredsbestyrelse og min partiformand, at jeg ikke genopstiller ved det kommende valg - hvornår det så end kommer.

Kirsten Brosbøl vendte tilbage til Christiansborg i marts, efter at hun havde haft orlov fra jobbet som folketingsmedlem, fordi hun blev ramt af stress.

- Nogle vil måske tænke, at beslutningen har at gøre med min stressperiode tidligere i år. Til det vil jeg sige både ja og nej. Jeg er kommet mig over min stress. Jeg er både fysisk og mentalt ovenpå, og jeg er klar til at tage fat, skriver hun.

- Men nu hvor jeg har været tilbage på Christiansborg et halvt år, og valget - måske - nærmer sig, kan jeg mærke, at det trækker i mig at prøve noget nyt.

Kirsten Brosbøl har været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2005. Ved valget 18. juni 2015 blev hun valgt som det andet mandat i Østjyllands Storkreds med i alt 10.843 personlige stemmer. Hun blev kun overgået af Nicolai Wammen (S).

05:14

Kirsten Brosbøl medvirkede i dette indslag fra juni, hvor vi satte fokus på stress blandt de østjyske folketingsmedlemmer. 

Luk video