- Kirker skal vurderes

Se hvilke østjyske kirker, der risikerer lukning

06:13

1 af 2

Der er ikke sammenhæng mellem udgifter og indtæger i flere af landets folkekirker.

Derfor vil ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) nu have vurderet de kirker, som har mindre end 200 medlemmer af Folkekirken tilknyttet.

En opgørelse viser, at det i alt drejer sig om 204 kirker i Danmark, hvoraf de 31 ligger i Østjylland. Kirkerne er de eneste i deres sogne og har alle sammen mindre end 200 medlemmer.

Blandt de 204 kirker skal det nu vurderes, om de skal bevares som i dag, bruges på nye måder eller helt tages ud af drift og dermed lukke.

Se: Provst vil lukke kirker

- Vi er i en tid, hvor udskrivningsgrundlaget bliver mindre og mindre og udgifterne rent faktisk stiger. Derfor er det her et udtryk for rettidig omhu, siger ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kirke- og ligestillingsministeren foreslår i forbindelse med vurderingen, at der bliver udarbejdet en række retningslinjer for, hvornår man skal tage kirker ud af drift.

- Vi er nødsaget til at se på, hvordan vi skal bruge vores ressourcer bedst muligt. Derfor skal vi bruge de retningslinjer til eventuelt at se på, hvad skal der ske med for eksempel de 200 kirker. Det betyder ikke, at de skal lukkes, men de skal i hvert fald have en chance for at blive vurderet, siger ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I tidligere tilfælde har det i sidste ende været kirkeministerens opgave formelt at beslutte, hvilke kirker der skulle lukkes - blandt andet i København.

Herunder kan du se navnene på de 31 østjyske kirker/sogne, som har mindre end 200 medlemmer:

Aarhus: Kasted, Lyngby, Tulstrup og Ølsted.

Favrskov: Lerbjerg

Horsens: Endelave og Tyrsting.

Odder: Alrø, Nølev og Tunø.

Randers: Dalbyneder, Kastbjerg, Kousted, Kærby, Læsten, Torup og Årslev.

Norddjurs: Anholt, Hoed, Karlby, Udby, Veggerslev, Vejlby, Vester Alling, Villersø og Voer.

Syddjurs: Ebdrup, Egens, Halling, Mygind og Skader.