Kirkegård i Randers ramt af tyverier

01:41

I Randers oplever man i øjeblikket noget så trist som tyverier fra gravpladser. Nordre Kirkegård i Randers har i stor stil været udsat for tyverier det seneste stykke tid.

Også Nina Olesen, der i dag, tirsdag, var ude ved sin mands gravsted, opdagede at noget manglede.

- Det er faktisk sørgeligt, fordi den havde Helene med hjem fra Prag til sin far, og den havde han tatoveret på armen, og det betød rigtig meget, at det havde noget med ørne og Rene at gøre, siger Nina Olesen, hvis man ligger begravet på Nordre Kirkegård.  

Læs også Kirke udsat for tyveri: Håber på hjælp fra Pokémon-jægere

Det kan være svært at dæmme op for problemet, da tyverierne højst sandsynligt skyldes manglende opsyn på kirkegården.

- Tyveri fra kirkegårde, det er meget normalt desværre. Det har nok noget med opsyn at gøre, vi er her jo kun i arbejdstiden, siger daglig leder ved Nordre og Østre Kirkegård i Randers, Thue De La Cour.

Derfor er der specielt i nattetimerne nem adgang til kirkegården for tyvene, og så hjælper det heller ikke, at overvågning ikke er en mulighed 

Læs også Præst ærgrer sig over tyverier

- Det må vi ikke, fordi de veje, der går igennem kirkegården er offentlige områder, siger Thue De La Cour.

Og tingene, der bliver stjålet, har ofte ikke den helt store værdi, i hvert fald hvis man gør det op i penge, men for ofrene har de stjålne ting langt større værdi.

- Man knuser simpelthen så mange hjerter, og der er så mange følelser, der kommer i spil, når man gør sådan nogle ting, siger Nina Olesen. 

Det er ved Nordre Kirkegård i Randers, at flere tyverier har fundet sted