Kirke afviser anklager

- Urigtige og ondsindede anklager

Vanvittige anklager uden hold i virkeligheden. Sådan betegner Byens Kirke i Silkeborg de påstande, som et 17-årigt tidligere medlem af kirken fremfører i dagens udgave af B.T. - og som pigen har politianmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi.

- Kirkens lederskab er chokerede over den slags udtalelser, da det ikke kunne være længere fra sandheden, lyder det i et svar på kirkens hjemmeside.

Her betegnes anklagerne som "en 17-årig teenagers vilde fantasier og påstande".

Kirkens ledelse skriver på hjemmesiden, at en af de personer, der ifølge pigen skulle være blevet overhældt med tændvæske, hvorefter præsten Christian Laursen skulle have truet med at sætte ild på, er en af kirkens nuværende pastorer, som kan bevidne, at episoden ikke har fundet sted.

Christian Laursen svarer ikke personligt på anklagerne, men kirkens ledelse skriver i svaret på hjemmesiden, at han er chokeret over anklagerne og har undladt at politianmelde pigen for falsk anmeldelse og undladt at anlægge injuriesag.

- Det er ikke første gang Byens Kirke og Christian Laursen må lægge ryg til urigtige og ondsindige anklager, skriver kirkens ledelse og anklager en lille personkreds for at stå bag.

Ledelsen i Byens Kirke ønsker ikke at give interview til tv i dag, men siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at man indkalder til et pressemøde om sagen i morgen, torsdag.