Kinesere skal lære svineavl

Skal uddanne kinesiske landmænd

Bygholm Landbrugsskole ved Horsens starter efter sommerferien en uddannelse af kinesiske svineproducenter. De kinesiske studerende skal lære, hvordan man opnår den høje kvalitet og effektivitet, som dansk svineproduktion er kendt for. 

Landbrugsskolen støbte fundamentet til samarbejdet gennem en studietur sidste år. Her blev de første kontakter etableret, og det har nu udviklet sig til en aftale med et stort kinesisk universitet

- Det er en virkelig spændende aftale, vi har fået i land, men der hersker heller ingen tvivl om, at der er en række barrierer, vi skal over. Det tegner dog godt, siger forstander Kaj Aage Højgaard i en pressemeddelelse. 

Første hold til efteråret
Det kinesiske universitet har omkring 48.000 elever, hvoraf de 1.000 er i gang med en uddannelse indenfor landbrug.

Aftalen med kineserne lyder på, at de studerende skal være i Danmark i tre måneder og gennemgå et intensivt kursusforløb med teori på skolen og praktik hos en landmand.

- Vi kører det første hold med start i efteråret, og vi har allerede så mange tilmeldinger, at kurset kommer i gang. Vi har et maks. deltagertal på 15, og på sigt håber vi at kunne afvikle to kurser hvert år, siger Kaj Aage Højgaard.

Med tiden kan der blive tale om at udvide tilbuddet til også andre grene indenfor landbruget.