Kineser kan ikke komme til Aarhus

Studerende offer for visum-smøl

Foto: Privatfoto

02:43 Luk video

Smøl hos de danske udlændingemyndigheder risikerer at skade Aarhus Universitets samarbejde med Kina.

Aarhus Universitet vil gerne tiltrække studerende fra det store asiatiske land. Men ambitionerne risikerer at lide skibbrud, fordi udenlandske studerende ikke kan få det nødvendige visum i Danmark.

Kineseren Gao Fei har i fire år studeret bioteknologi på Aarhus Universitet. I december 2010 søgte han om indrejse-visum fra Kina til Danmark.

Endnu har han dog intet hørt fra de danske myndigheder. Derfor risikerer han ikke at kunne komme til Aarhus på onsdag, når han skal forsvare sin ph.d.-afhandling.

- De har aldrig forklaret, hvorfor det har taget så lang tid. Jeg er lidt skuffet og er meget bekymret for mit ph.d.-forsvar, siger Gao Fei til TV 2 | ØSTJYLLAND.

30-årige Gao Fei befinder sig lige nu i Kina, men har allerede booket flybilletterne til Danmark.

Kan ødelægge samarbejdet
Aarhus Universitet har tidligere oplevet ligende problemer og frygter nu, at den lange sagsbehandling kan gå ud over samarbejdet med kineserne.

- Det er simpelthen pinligt. Danmark er et lille land, der skal bruge sit knowhow og sine ressourcer i en global kamp. Der kan det ikke nytte noget, at en så banal sag som at få sin sag behandlet i Udlændingeservice skal være barrieren, siger dekan for det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet Allan Flyvbjerg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Allan Flyvbjerg har flere gang henvendt sig til Udlændingeservice uden at få svar. Udlændingeservice oplyser dog til TV 2 | ØSTJYLLAND, at de er opmærksomme på sagen.

Læs: EL kræver visum-forklaring