Khaten er stadig løs

Salget af det forbudte stof khat foregår tilsyneladende uden vanskeligheder i Gellerup.

05:20

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne søndag aften dokumentere, at handelen med det ulovlige rusmiddel khat fortsætter med uformindsket styrke bag indkøbscentret Bazar Vest.

Sælgerne dukkede op alle de tre ugedage, TV 2 | ØSTJYLLAND observerede området. Som regel mellem klokken 13 og 14.

Hos Projekt Iftiin i Gellerup oplever man at stadig flere beboere i bydelen får problemer med khatmisbrug. Og khat er nem at få fat i:

- Når man hører fra brugerne selv om den handel, der foregår der, så får vi en masse information fra brugerne om, at der er rigtig meget khat i basaren og det foregår udenfor basaren, siger Dalmar Ali Hassan, som er opsøgende medarbejder i Projekt Iftiin.

Han vurderer at der er uændrede mængder khat til rådighed og flere beboere, der får problemer med misbrug.

I 2008 lovede politikere og politi, at indsatsen mod det ulovlige amfetaminlignende rusmiddel ville blive styrket. Og politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi, afviser, at handelen med khat skulle være uændret siden 2008, hvor TV 2 | ØSTJYLLAND sidst dokumenterede den åbenlyse handel med khat bag basaren:

- Helt på det samme niveau kan det ikke være, eftersom vi har tredoblet beslaglæggelserne af khat indenfor det seneste års tid. Vi har gjort en meget stor indsats for at dæmpe khat-salget ved Bazar Vest. Men jeg kan godt se, vi er ikke kommet helt til bunds endnu. Der er stadig salg derude endnu, og det er klart, det er noget vi tager med i vores fremtidige overvejelser omkring vores strategi for det her.

Århus-borgmester Nicolai Wammen, Soc.dem:

- Det er en fælles opgave for politiet og for Århus Kommune, men også for de borgere, der bor i området, at hjælpe til at gribe ind overfor denne her kriminalitet og også at hjælpe de mennesker, som er kommet ud i et misbrug, ud af det og frem for alt få slået ned på de bagmænd, som tjener en masse penge på andre menneskers ulykke.