- Khader bliver næppe minister

Onsdag holder Naser Khader pressemøde i Aarhus, hvor han vil fortælle om sit comeback til dansk politik

Foto: khader.dk

Timingen for Naser Khaders comeback til dansk politik er god for De Konservative i en situation, hvor værdipolitikken fylder meget.

Det siger politisk redaktør hos Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane, til Ritzau, efter De Konservative tirsdag aften har bekræftet, at Khader bliver folketingskandidat for partiet i Østjylland.

- Værdipolitikken er kommet på tapetet igen, og der er han selvfølgelig stærk. Det er et godt tidspunkt, han kommer tilbage på, men på den anden side er det ikke altid, det lykkes, når man laver comeback, siger Elisabet Svane.

Hvis regeringsmagten skifter, kan han så blive minister?

- Der er mange "hvis'er" der. Hvis Konservative kommer med i en regering, så sidder der nok nogle før ham. Hans politiske historie viser, at han er stærk på værdier, men han er ikke en super stærk hverken leder eller administrator.

- Jeg ser ham ikke som en kommende skatteminister, hvis det er det, du spørger mig om, siger Elisabet Svane.

Se: Officielt: Khader er kandidat

Naser Khader har været væk fra Folketinget i knap fire år, men nu er timingen til et comeback det rette, siger han til Jyllands-Posten tirsdag aften.

- Jeg er nået til den konklusion, at det er det helt rigtige at gøre. Jeg føler, at jeg kan bidrage med noget, som ikke findes i dansk politik i øjeblikket, siger Naser Khader til avisen.

Khaders comeback til dansk politik, idet han smækkede med døren, da han gik ud af politik i 2011.

- Jeg interviewede ham for to år siden i Washington, og der var det helt definitivt, at den politiske dør var lukket, og han skulle noget andet, siger politisk redaktør Elisabet Svane.

Naser Khader har ud over De Konservative også siddet i Folketinget for Radikale Venstre, Ny Alliance og Liberal Alliance.