Khader: Aarhus er en jihadistby

Naser Khader langer ud efter Grimhøjmoskeen, og det at kommunen og politiet samarbejde med, hvad han kalder radikaliseringens arnested

- Aarhus er Danmarks førende jihadistby. Det er ikke blot en trist udvikling. Det er også en farlig udvikling. Det er i Aarhus, at den relativt største andel af danske syrienkrigere udklækkes. Mange af dem af har haft deres gang i Grimhøjsmokeen i Aarhus V, skriver Naser Khader i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Den østjyske folketingskandidat påpeger, at det er forkert, at Aarhus Kommune og Østjyllands Politi samarbejder med moskeen.

- Det er ikke, fordi jeg er imod forebyggende arbejde. Jeg mener, at forebyggelse er et af de vigtigste redskaber i kampen mod radikalisering, men jeg tror ikke på, at samarbejdet med radikaliseringens arnesteder er vejen frem.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er overrasket over meldingerne. Han kritiserer Naser Khader for at sprede usandheder om samarbejdet, og mener, det er trist, at det bliver brugt i en personlig valgkamp.

- Vi har en kritisk dialog med Grimhøjmoskéen. Den holder vi fast i, men vi har ikke noget samarbejde med moskéen, og de fortjener ingen ros. De skal udfordres på deres antidemokratiske holdninger, og det kan kun gøres igennem dialog. Det ved Naser Khader godt, og derfor er det dybt forstemmende og trist, at han prøver at bruge det her som et værktøj i sin personlige valgkamp, siger han til Jyllands-Posten.