Kendte lømler bag balladen

Flere af de anholdte fynboer fra weekendens fodbold-ballade har karantæne i egen hule.

Det var kendte fynske ansigter, der stod bag balladen, da OB og AGF-fans tørnede sammen i slagsmål i weekenden.

Det skriver Århus Stiftstidende.

- En del af de involverede har allerede karantæne fra OBs kampe. De øvrige direkte involverede bliver med omgående virkning tildelt langvarige karantæner fra OBs kampe og kan fremover ikke overvære hverken hjemme- eller udekampe, siger OBs direktør, Kim Brink, i en pressemeddelelse.

Østjyllands politi har nu gjort regnskabet op: Syv af de anholdte er sigtet for vold eller trusler mod betjente, to for vold, 14 for overtrædelse af politivedtægten, en for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og to for overtrædelse af fyr­værkeriloven.

Mens politiet var massivt og synligt til stede i Århus, anbefaler Rigspolitiet nu en ny strategi, hvor politiet fremover skal være meget mere usynligt til stede i forbindelse med fodboldkampe.

- Nogle adfærdsforskere siger, at hvis politiet er massivt til stede, så forventer nogle, at de bliver en del af underholdningen« forklarer vicepolitiinspektør Jesper Grønbæk fra Rigspolitiet om politiets nye fodboldstrategi, der blandt andet bygger på erfaringer fra politiet i Århus.