Kendt tv-vært ledsagede flygtningedreng under løb

TV-vært løb med en uledsaget flygtning for at støtte op om Børnehjælpsdagen under Aarhus City Halvmarathon

Pelle Hvenegaard, tv-vært og skuespiller ledsagede under Aarhus City Halvmarathon Merhawi - en uledsaget flygtninge dreng fra Eritrea.

De løb sammen i tiden 1:35. Pelle Hvenegaard var fem minutter fra sin bedste tid, men Merhawi slog rekord – han har nemlig aldrig løbet så langt i et stræk. Men han er ikke ligefrem uvant med løb.

- 10 kilometer har han løbet max, og så tog han 21. Men når man har løbet i skole hele livet, så er der grundformen der. Jeg glad for han ventede på den brusende hvide mand, siger Pelle Hvenegaard.

Parret gennemførte dagens halvmarathon for at skabe opbakning om Børnehjælpsdagen, som blandt andet støtter anbragte børn på døgninstitutioner. Merhawi bor til dagligt på opholdsstedet Melhedegaard i Tjørring. Ud over Merhawi deltog tre andre flygtningedrenge fra opholdsstedet i dagens løb. De har alle fire boet i Danmark under et år.

- For mig er det bare en ære, at være sammen de her drenge, der er heroppe uden deres forældre. Og der er stort set ikke nogle af de her drenge, der ikke sidder hver aften og forsøger at ringe hjem for at høre, om deres forældre er i live, siger Pelle Hvenegaard.

Aarhus Motion, arrangøren af det århusianske halvmarathon, valgte igen i år at støtte op om løbeholdet – og Børnehjælpsdagen som organisation.

Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl, modtog således en check på 30.000 kroner, der kom fra salget af 100 startnumre. Senere på dagen fik Børnehjælpsdagens frivillige mulighed for at indsamle de pantflasker, som blev uddelt til de 14.000 løbere i den store sportsbegivenhed.