Kendt østjysk kro lukker: Erklæret konkurs i skifteretten

Nilles Kro i Sabro nordvest for Aarhus lukker. Det melder kroen selv på sin hjemmeside

Nilles Kro ligger på Hadstenvej i Sabro. Foto: Google Street View

Østjyder har i over 60 år valfartet til Nilles Kro i Sabro især for at få gode danske retter som stegt flæsk med persillesovs. Men nu kan det meget vel være fortid for altid. På stedets hjemmeside fremgår det nemlig mandag, at kroen lukker.

- Nilles Kro er taget under konkursbehandling ved dekret afsagt ved Skifteretten i Randers d. 22. januar 2018, skriver kroen på sin hjemmeside.

02:07

VIDEO: I sommer fik fire økonomisk trængte familier hjælp af blandt andre Nilles Kro til at holde en ferie, de ellers ikke ville have råd til. Se mere i indslaget her.

Luk video

Gennem de mange år har kroen haft skiftende ejere, der med mere eller mindre succes har drevet stedet på landevejen mellem Randers og Skanderborg.

I 2015 overtog restauratøren Jens Holm kroen, men han må altså nu give fortabt.

Lang historie bag sig

Advokat Lars Grøngaard er udpeget som kurator af boet.

- Henvendelse vedr. fremtidige arrangementer mv. bedes ske til Christian Malmkjær-Pedersen via mail eller på tlf. 86207433, skriver Nilles Kro.

Læs også Lokale ildsjæle redder kro: Det har skabt sammenhold i byen

Nilles Kro har en lang historie bag sig.

Gæstgiveren Niels Christian Andersen, populært kaldet 'Nille', etablerede i 1952 et midlertidigt udskænkningssted ved landevejen på en grund, som tilhørte Skjoldelev Kro. Det fik permanent karakter som sommerrestauration ved landevejen Randers-Skanderborg.

Eftersom landevejstrafikken voksede, og der blev færre mennesker i landsbyerne, blev kroen i Skjoldelev nedlagt, men genopstod i årene efter 1954 i form af Nilles Kro.

Vi har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Nilles Kro.