Kender ikke reglerne

Dagplejere skal informere om deres egne børn

Genrefoto.

 Hvis en dagplejemor får en ny samlever eller har hjemmeboende børn, der fylder 15 år, skal der indhentes en børneattest.

Sådan har reglerne lydt siden 1. juni, hvor en ny lov om børneattester trådte i kraft.

Men langt fra alle østjyske dagplejere er blevet informeret om reglerne. Det fortæller DR Østjylland.

En stikprøve fra Aarhus viser, at kun en ud af fire adspurgte dagplejeledere kender til den nye lov.

Samme tendens viser sig hos dagplejemødrene i Randers og med god grund, for de har ikke fået besked af deres ledere om reglerne.

- Vi har ikke videregivet informationen endnu, men vi er begyndt at handle på den. Men vi skal lige finde vores ben i det her, siger teamleder i Dagplejen Randers Kommune, Birthe Sørensen.

Oplysninger om sex-domme
Børneattesten indeholder oplysninger om domme vedrørende sex-forbrydelser mod børn.

I Randers ved syv ud af otte adspurgte dagplejermødre ikke, at det er nødvendigt med en børneattest, når deres søn eller datter når den kriminelle lavalder. Men det vil Birthe Sørensen nu lave om på.

- Vi har ikke lagt den endelige plan endnu, men jeg kunne da forestille mig, at vi vil lave en meddelelse til dagplejerne om, at de har pligt til at meddele os, når deres hjemmeboende barn fylder 15, så vi på den måde kan indhente en børneattest, siger Birthe Sørensen.

Helt i orden
Det er helt i orden, at dagplejeres ægtefæller, samlevere og hjemmeboende børn nu også afkræves en børneattest. Det mener flere af de østjyske dagplejemødre.

- Jeg synes som sådan det er okay. Det er jo vores arbejde, og vi skal have rene linjer i vores hjem også, ligeså vel som alle andre steder. Og hvis man ikke har noget at skjule, kan jeg ikke forstå, hvis man ikke synes, det er okay, siger Marianne Rasmussen, der er dagplejemor i Randers.

I Silkeborg har dagplejelederne haft møde om de nye børneattester og er i gang med at informere dagplejemødrene.

70 personer blev i 2011 afsløret på baggrund af 250.000 udstedte børneattester.