Kemivirksomhed lukker i Grenaa

BASF med 95 ansatte skal bygge ny fabrik i Kina. Med penge fra EU forsøger virksomheden, kommunen og amtet at hjælpe de ansatte.

Kemivirksomheden BASF i Grenaa flytter med stor sandsynlighed dens produktion til Kina om få år, når en ny kinesisk fabrik er klar. Dermed står 95 ansatte til at miste jobbet.

Virksomhedens tyske ejere har underskrevet en slags hensigtserklæring med sin kinesiske partner om at bygge en ny fabrik i Kina, oplyser DR Østjylland.

Det kommer dog ikke som nogen stor overraskelse.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at Grenaa nu igen står til at miste job. Men vi har været forberedt på det gennem længere tid, siger borgmester Gert Schou (S) i dag til TV 2 / ØSTJYLLAND.

Allerede for tre år siden var kommunen til møde med BASF's ledelse, der fortalte om risikoen for at flytte produktionen til billigere lande.

I august fik virksomheden tre millioner EU-kroner fordelt over tre år til at bruge på omskoling af de ansatte. Pengene kom fra de såkaldte MÅL 3-midler, der uddeles gennem Den Regionale Sociale Fond.

Gert Schou trøster sig med, at afmatningen og fyringer står på dagsordenen over alt i Danmark i denne tid. Det er en udvikling, som Grenaa som yderområde naturligvis bliver ramt af. Borgmesteren peger dog på, at kommunen har iværksat en udvidelse af havnen, og man forventer, at udvidelsen vil betyde vækst til området.