Kattegatcentret mangler penge

Får økonomisk hjælp fra kommunekassen

I årevis har der været nedgang i begsøgstallet i Kattegatcentret i Norddjurs Kommune. Men den gode sommer - rent vejrmæssigt - har været katastrofal for turistattraktionen.

10.000 færre besøgende i juli måned kan mærkes i budgettet. Kattegatcentrets kasse styrbløder, og derfor kommer kommunen nu centret til undsætning med en økonomisk indsprøjtning.

Norddjurs Kommune har bevilget tre millioner kroner til Kattegatcentret.

- Vi er igang med en fornyelse af Kattegatcentret. Dels af den oplevelse, man kan få som besøgende. Og samtidig er vi igang med at sikre, at Kattegatcentret bliver en del af Havets Hus, hvor der er forskning og erhvervsaktivitet. Vi har et udviklingsprojekt, som vi vil sikre får en chance, siger borgmester Jan Petersen til P4 Østjylland.

Derfor ser han det som en vigtig opgave for kommunen at hjælpe centret, da han også mener, at kommunen er afhængig af centrets turisme.

- Vi er en kommune, som er afhængig af, at der er turisme og af, at der er jobs i turistsektoren. Fornyelse og udvikling af Kattegatcentret er helt afgørende. Centret har givet gode bidrag i 20 år og skal ikke slås i stykker af en sommer med godt vejr og dermed lave besøgstal, siger Jan Petersen til P4 Østjylland.