Kate Runge tabte spøjs lodtrækning om formandspost

Kate Runge bliver afløst af Jan Radzewicz som formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune efter en noget speciel afstemningsprocedure

Hvert år i januar er der afstemning om formandsposten for Ældrerådet i Aarhus Kommune - og denne gang blev det ikke uden dramatik.

Den siddende formand, Kate Runge, der har en fortid i både byrådet og regionsrådet, blev vippet af pinden af Jan Radzewicz efter en afstemning, der endte i lodtrækning.

Begge kandidater fik syv stemmer hver, og i stedet for at udsætte afstemningen blev det besluttet, at der skulle trækkes lod. Og den lodtrækning faldt så ud til Jan Radzewicz' fordel.

- Jeg får noget overskud til at lave noget andet, og det har jeg ikke noget imod, men jeg ville da gerne have kørt videre. Jeg kommer dog ikke til at kede mig, siger Kate Runge til tv2oj.dk.

Læs også Hun skal tale de ældres sag

Beslutningen om lodtrækning var kontroversiel, i det der normalt er 15 medlemmer, der stemmer om formandsposten i Ældrerådet - men da et af medlemmerne var på ferie gav det altså mulighed for at vælge lodtrækningsløsningen - til trods for, at man om en måned kunne have valgt at foretage afstemningen fuldtalligt.

- Der blev foreslået en udsættelse, men man kan hæfte sig ved, at der står i vedtægterne, at der skal vælges en formand ved det første møde i januar - og så var lodtrækning vilkårene, siger Kate Runge.

Hun overvejer nu sin fremtid i Ældrerådet, men udelukker ikke at genopstille til formandsposten næste år.