Kassesystemer vinder over røvere

To Statoil-butikker i Silkeborg har fået installeret nyt kassesystem, og den daglige leder mener, at det har stor effekt

Når der er lukket for adgangen til kontanter, så er der også lukket for røveriforsøg. Antallet af røverier hos Statoil er næsten halveret i år sammenlignet med sidste år.

Årsagen er indførelsen af pengekassesystemet SafePay. Det er et lukket kassesystem, hvor betalingen sker til en maskine, så personalet ikke har adgang til kontanter.

Kassesystem giver klar effekt
Hos to Statoil-butikker i Silkeborg har daglig leder Karsten Jensen fået installeret kassesystemet - og han mener, det har en klar effekt.

- Det har en meget stor betydning. Det kan vi se i Statoil totalt set, hvor vi får nedbragt vores røverier hvert år, og der er en stor sandsynlighed for, at det er på grund af SafePay, som vi har installeret landet rundt, siger Karsten Jensen.

Sidste år var der røveriforsøg mod 22 af Statoils tankstationer på landsplan. Men frem til november i år er det antal skrumpet til 13. Karsten Jensens butikker har også tidligere været ramt.

Medarbejderne er glade for systemet
- I den ene butik har jeg været i 15 år, og i den periode har vi haft fire røverier i alt. I den anden butik, som jeg har haft i seks år, har jeg haft to røverier, siger Karsten Jensen.

Hans medarbejdere er glade for kassesystemet, og skulle en røver alligevel forvilde sig ind i butikken i den tro, at ekspedienten har adgang til kassen, så er der kun én ting at gøre.

- Så må man invitere røveren om bag disken og vise, hvad det drejer sig om, og jeg tror, at de fleste røvere er så almindeligt opfattende, at det kan de vel forstå, siger Karsten Jensen.