Kasper vil vise verden Randers’ sande jeg

Kasper Honoré er træt af, at Randers visse steder i landet har et blakket ry

02:02

Kasper Honoré har fået nok. Han er en ung iværksætter fra Randers, der er træt af at se på Randers Memes, jokes om Shox-sko og Mokai og alle de andre fordomme, mange har om folk fra Randers.

- Randers er ikke en idiotisk by. Vi er ikke voldelige, og vi drikker ikke mere mokai end alle andre. Vi har faktisk noget fed kultur her, der er nogle fede mennesker og der sker en masse ting, og jeg synes, det er vigtigt, at nogen siger det højt, siger Kasper Honoré. 

Læs også Landsby på den anden ende: 150-årig trak stjernerne til

Derfor er han nu begyndt at sige det højt, og han opfordrer også andre til at gøre det samme.

Kasper har oprettet en konkurrence på Facebooksiden Facebook Randers, der er meget populær for folk i Randers og omegn. Her uddeler han sammen med nogle erhvervspartnere for 20.000 kroner gavekort til stort og småt til udvalgte brugere, der har delt positive indslag om Randers. 

Læs også Voice Junior-vinder bliver del af Watermusic i Randers

Selv er han født og opvokset i Randers og er nu flyttet tilbage efter nogle år i andre byer – heriblandt New York.

- Folk skal bare komme til Randers og se byen. Du kan ikke tage en eneste med til byen og sende dem herfra, hvor de har beholdt deres underlige forestilling om Randers. 

Læs også Uro i Enhedslisten: Spidskandidat smækker med døren

For Randers Kommune har imagepleje også været på to-do listen i nogle år. I 2015 satte kommunen penge af til branding, for det betyder meget, hvad omverdenen mener om ens by.

- Det betyder alt. En kommune lever af, at der er virksomheder og borgere, og hvis vi ikke får borgere til, gør det den forkerte vej, Claus Omann Jensen (V), borgmester i Randers Kommune.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.