Karlos Taxi skal på pension

Forlystelser i sommerland bliver pillet ned

01:30

1 af 2

Tusindvis af børn og voksne har hvert år taget en tur i rutschebanen Karlos Taxi eller kørt en tur i Troldetoget i Djurs Sommerland.

Fra næste år vil det være slut. Djurs Sommerland offentliggjorde fornylig, at forlystelserne for de helt små er solgt til udlandet for at gøre plads til et nyt temaområde.

I dag gik arbejdet med at fjerne de gamle forlystelser så i gang. Forlystelserne skal ikke længere vække glæde i Nimtofte, men er i stedet blevet solgt til flere udenlandske parker.

Ifølge direktør Henrik B. Nielsen sker det, fordi forlystelserne i Lilleputland ikke længere kan følge med udviklingen. De seneste par år har der været mere end 700.000 besøgende i Djurs Sommerland per sæson, og derfor er kapaciteten med tiden blevet for lille.

- Der må vi sige, at vi er nødt til at få nogle nye forlystelser ind, der kan tage det pres fra forlystelserne, og så er der også kommet mere spændende forlystelser til, end dem vi havde, siger Henrik B. Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Djurs Sommerland har i stedet for Lilleputland investeret 45 millioner kroner i et helt nyt område for børn under navnet Bondegårdsland.

- Vi kan love, at de små børn fortsat har et sted at komme i Djurs Sommerland, siger Henrik B. Nielsen.

I Bondegårdsland vil der blive 10 nye forlystelser med plads til endnu flere gæster ad gangen. Udskiftningen skal gerne medføre kortere ventetid for de besøgende.

Det nye Bondegårdsland åbner slår dørene op for besøgende i 2015. Det er præcis 20 år efter, at sin forgængere, det nu tidligere Lilleputland, åbnede.

Du kan se, hvordan nedrivningsarbejdet foregik her til morgen i videoen øverst på siden.