Karin Mortensen bag god dansk EM-start

Tidligere SK Aarhus-målmand Karin Mortensen banede vejen for sikker sejr over Serbien i Danmarks første kamp ved EM

Det var næsten som at være tilbage i Århus i 2002. Dengang Danmark senest var vært for en EM-slutrunde i kvindehåndbold, var der specielt én spiller, der gik forrest. Hun gjorde det igen, da danskerne åbnede et nyt mesterskab på hjemmebane tirsdag aften i Gigantium i Aalborg.

Karin Mortensen storspillede og sørgede med 19 redninger - heraf to på straffekast - for, at Danmark fik et godt afsæt i turneringen med en 25-20-sejr over Serbien.

Landstræner Jan Pytlick er da heller ikke sen til at rose sin keeper for en flot præstation.

- Det var en drømmestart for hende og for holdet. Da hun tog det første straffekast strejfede det mig et kort øjeblik, at den gamle cirkushest nok er tilbage i manegen, siger Pytlick.

Meget beskeden

 Selv er FIF-keeperen dog meget beskeden om sin indsats og vil helst ikke sammenligne præstationen mod Serbien med tidligere bedrifter.

- Vi fik forsvaret sat rigtigt godt op fra begyndelsen, og når vi gør det, har jeg rigtigt gode arbejdsbetingelser i målet. Lige nu er jeg bare rigtig glad for, at vi har vundet, siger Mortensen.

Hendes redninger banede vejen for en dansk 14-6-føring ved pausen, men derfra dykkede Danmarks niveau en del. Pludselig flød angrebsspillet ikke længere, kontrastødene kom ikke med samme frekvens, og det endte derfor en lille smule mudret for det danske hold, hvis sejr dog aldrig var i fare.

- Seks mål imod os i første halvleg er bestemt accepteret, men vi kan ikke være tilfreds med anden halvleg. Det blev for urytmisk i angrebet, og vi tog uroen med ned i forsvaret. Vi ved godt, at sådan kan man ikke spille mod Rumænien i næste kamp, for så bliver vi straffet mere voldsomt, end vi gjorde i dag, siger Pytlick.

Næste kamp spilles torsdag aften, hvor modstanderen hedder Rumænien.

Rumænerne, der regnes blandt titelfavoritterne, vandt deres første kamp med 30-26 over Spanien.