Karen Jespersen dømt for injurier

Men frikendt for at kalde muslimsk talsmand for ekstremist

Folketingsmedlem Karen Jespersen, der er opstillet for Venstre i Favrskovkredsen, blev fredag dømt for injurier i et civilt søgsmål anlagt af den tidligere talsmand for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussain.
 
Landsretten stadfæstede en dom fra byretten, hvor Karen Jespersen blev dømt til at betale en godtgørelse på 10.000 kroner og dagbøder på i alt 1.000 kroner.
 
Zubair Butt Hussain havde anlagt dommen for at blive renvasket for påstanden om, at han skulle gå ind for stening.

I 2008 kritiserede den tidligere velfærdsminister Københavns Kommune for at samarbejde med Muslimernes Fællesråd om at udarbejde materiale til undervisning om ekstremisme.  I den sammenhæng skulle hun have beskyldt blandt andre Zubair Butt Hussain for at støtte stening af kvinder.

Karen Jespersen skriver i en pressemeddelelse efter dommen, at hun aldrig har påstået, at Zubair Butt Hussain går ind for stening.
 
- Men jeg må konstatere, at jeg åbenbart ikke har været tilstrækkelig opmærksom på, at en bemærkning, som var møntet på andre, kunne opfattes som rettet mod Zubair Butt Hussain.

Hun erklærer sig tilfreds med, at dommen slår fast, at hun ikke har overskredet rammerne for ytringsfriheden ved at kalde den muslimske talsmand for ekstremist.