Karantænefejl kan redde AGF

Ulovlig brug af spiller kan redde AGF

AGF har fået en ekstra chance for at redde sig i Superligaen.

I et nederlag på 0-3 til Viborg FF i april benyttede viborgenserne David Katz Boysen, men det viser sig, at Boysen burde have afsonet karantæne i den pågældende kamp.

Sagen skal nu behandles af fodboldens disciplinærinstans, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU).

Hvis AGF bliver tilkendt en skrivebordssejr, som vil være normal praksis i den slags sager, så kan aarhusianerne med en udesejr søndag over mestrene fra AaB kravle op over nedrykningsstregen.

AGF's chancer for at blive i Superligaen afhænger dog også af Sønderjyskes opgør mod FC Midtjylland.

Hvis Sønderjyske får uafgjort mod FCM, så kan AGF ikke indhente sønderjyderne, selv om holdet fra Aarhus skulle få tildelt tre point efter turneringsafslutningen.

Der er tilsyneladende blevet begået en række fejl vedrørende karantæner i Superligaen.

Tidligere lørdag meldte Esbjerg ud, at Randers FC har klaget over vestjydernes brug af Ryan Johnson Laursen i en kamp den 17. april.

Esbjerg-direktør Søren Poulsen oplyste tidligere lørdag, at Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke havde oplyst klubben om, at spilleren var i karantæne forud for kampen.

DBU oplyser til Ritzau, at fodboldforbundet ikke udsender information omkring karantæner til klubberne. Fejlen er muligvis opstået hos Divisionsforeningen, der står for at holde regnskab med spillernes strafpoint.