Kaos på motorvejen

Væltet svinetransport spærrer E45

Foto: Video4News

En person er alvorligt kvæstet og fire er kvæstede efter en ulykke som siden 07.30 onsdag morgen har spærret Motorvej E45.

En væltet svinetransport skaber onsdag morgen kaos på den østjyske motorvej. Ulykken har skabt kø helt fra Aarhus til Randers i begge retninger. Først ventede politiet, at vejen ville være spærret frem til klokken 11.00.

Ifølge Berlingske nyhedsbureau venter politiet i øjeblikket, at vejen kan være spærret på ulykkesstedet frem til klokken 12.00.

Dæk eksploderede

En lastvogn lastet med levende svin på vej fra Aarhus mod Randers punkterede på det ene forhjul.

Føreren mistede kontrollen med lastvognen, som kørte gennem autoværnet og over i det sydgående spor, hvor lastvognen ramte frontalt ind i en varevogn. En person i en af de ramte biler er alvorligt kvæstet, mens tre andre er kvæstet.

Supervisor Niels Jensen hos Falck Østjylland sagde kort før klokken 08.00 til TV 2 | ØSTJYLLAND, at ulykken skete en kilometer syd for Ødumafkørslen ved Hadsten.

- Vi har sendt tre slukningstog og der er også en dyrlæge på stedet, fortæller han.

- Der er en masse grise, der løber rundt, som vi skal have indfanget, og der er måske også nogle, der er kommet til skade og skal aflives, oplyser han.

Fanget i biler på motorvejen

Ulykken betyder, at tusindvis af bilister i timevis har siddet fast i kø på motorvejen. I det nordgående spor er politiet begyndt at lade bilister benytte nødsporet til at slippe ud fra motorvejen.

Samtidig advarer politiet mod, at man på eget initiativ benytter nødsporet til at slippe ud af køen. Det koster kørekortet, hvis man uden tilladelse bliver antruffet i nødsporet, der skal holdes fri til redningskøretøjer.