Kantiner fejrer den Store Smagedag

Onsdag kæmper kantiner og storkøkkener om at give deres gæster den bedste smagsoplevelse

02:08

1 af 2

Onsdag fejrer kantiner og storkøkkener Store Smagedag. En årlig begivenhed hvor næsten tusind kantiner i hele landet sætter fokus på at lave mad, der giver en oplevelse lidt ud over det sædvanlige

Hos virksomheden BDO i Aarhus var parkeringskælderen i dagens anledning indrettet til en storstilet restaurant, og menuen var uovertruffen med blandt andet røget sildemousse og fynsk landskinke

- Vi elsker at lege med de her ting og give vores gæster den oplevelse. På Gourmetrestauranterne kommer gæsterne måske en gang hvert halve år ud til den samme restaurant. Her kommer vores gæster hver dag, og vi udfordrer dem på smag og oplevelser hver eneste dag, siger Liselotte Kira Andersen, der er køkkenchef hos BDO Århus.

I år er temaet "Smagen af det gode", og udfordringen stammer fra årets sponsor, Arla, der har bedt deltagerne om at skabe nye, anderledes retter med skyr, fløde og hytteost, og det skal være sunde retter.

- Det er absolut sjovt med de udfordringer. For eksempel så har vi lært, at man kan blende hytteost så fint, at man næsten kan lave sådan en hytte-mayo af den. Det giver helt nye muligheder for det fedtfattige i vores køkken, og vi har også lært, hvordan man ved at tilsætte skyr en lille smule fløde kan knække smagen i en helt anden retning, siger Liselotte Kira Andersen.

Alle deltagende kantiner kæmper om Store Smagedagsprisen, der tildeles den kantine, som på den mest spændende måde gør sine gæster opmærksom på, at det handler om smag, en god smag.

Derfor bliver de ansatte hos BDO Aarhus onsdag mødt med masser af rødternet stemning og hygge, når de til frokost får serveret, hvad Liselotte Kira Andersen kalder: "Bondens madpakke anno 2015".

Se interview med køkkenchefen i videoen øverst på siden.