To kandidater om én plads

Alternativet stryger ind i Folketinget med et enkelt østjysk mandat

03:38

1 af 2

Det nye parti Alternativet slår sig op på at være lidt anderledes end alle de andre etablerede partier.

Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse for de fleste, at partiet også har sin helt egen model, når det kommer til partiets opstilling af kandidater.

Partiet med de aarhusianske rødder har nemlig hele to spidskandidater, og det er derfor uvist, hvem der bliver Alternativets mand eller kvinde på Christiansborg.

Se også: Å tror på indflydelse

Ifølge optællingerne står Alternativet med 6,1 procent af stemmerne til at få et enkelt mandat i Østjylland. De personlige stemmetal er endnu ikke offentliggjort, så det er uvist nogle timer endnu, om det bliver Niko Grünfeld eller Josephine Fock, der får partiets plads i Folketinget.

I et studieinterview i TV 2 | ØSTJYLLANDs valgcafé fredag morgen, fortæller Niko Grünfeld, at intet er afgjort på forhånd. Han håber dog personligt på at få mandatet:

- Der er ikke rigtig noget, der er afgjort endnu, siger han.

Overordnet set fortæller Niko Grünfeld, at han er meget beæret over vælgernes tillid til Alternativet, som på landsplan har fået fingrene ni mandater.

- Jeg er meget positivt overrasket, overvældet og rørt. Det er meget rørende, siger Niko Grünfeld om valgresultatet.

Alternativet har på kort tid markeret sig som et bæredygtigt parti, der vil sikre en grøn omstilling og gøre op med vanetænkning.

Partiets flotte resultat blev torsdag aften og nat fejret i partilokalerne på Vesterbro Torv i Aarhus.

Du kan se hele interviewet med Niko Grünfeld, som er optaget fredag morgen, i videoen øverst i artiklen.