Kan miste ret til fyrværkeri-salg

Tiltalt for at ompakke batterier

Den landsdækkende butikskæde T. Hansen kan miste retten til at sælge fyrværkeri.

Kæden er fra flere sider blevet skarpt kritiseret for at sælge fyrværkeri, der er defekt.

Således oplevede Eva Alvin fra Søby på Djursland for mindre end en måned siden, at et batteri fra T. Hansen skød ildkugler ud af siden på trods af, at det er godkendt efter de danske regler.

Og for to år siden mistede tv-fotografen Jan Sigetty Bøje synet på det ene øje på grund af et defekt batteri, som var købt hos T. Hansen

Se: Tv-fotograf mistede øje

I den aktuelle sag er T. Hansen blevet tiltalt for at ompakke fyrværkeribatterier.

I straffesagen, der indledes tirsdag i Retten i Odense, kræver anklagemyndigheden T. Hansens fyrværkeri-datterselskab, LCH Fireworks A/S, idømt en bøde og frakendt retten til at handle med fyrværkeri.

Samtidig kræver anklageren fængselsstraf til T. Hansen-direktøren, Bent Hansen, der desuden, hvis det står til anklageren, skal miste retten til at være direktør eller medlem af bestyrelsen i et selskab, der handler med fyrværkeri.

Se: VIDEO: Som en krigszone

Specialanklager Klaus Holten Kristensen mener, at betingelserne for at frakende T. Hansen retten til at handle med fyrværkeri er opfyldt.

Bent Jensen og virksomheden er tiltalt for at have bedt en producent i Kina om at ompakke op mod 14.000 fyrværkeribatterier i sommeren 2011.

Ifølge anklageskriftet bad virksomheden i en e-mailkorrespondance om, at batterier med navnet "Kansas City" blev ompakket, så de kom til at hedde "Flames of Passion", og de fik sammen med det nye navn og også nyt sikkerhedsnummer.

Se: T. Hansen: Ude af proportioner

Under det nye navn blev de i fyrværkerisæsonen det år markedsført i T. Hansens 76 butikker, indtil Sikkerhedsstyrelsen den 16. december 2011 standsede salget med et strakspåbud.

Der falder dom i sagen senest den 4. februar.