Kamstrup køber sculpture-kunst

Stålskulptur skal stå foran målervirksomhed

Målervirksomheden Kamstrup i Stilling ved Skanderborg har allerede lagt beslag på et af kunstværkerne fra Aarhus-udstilingen Sculpture by the Sea.

Det er skulpturen Expanded Figure af kunstneren Paul Selwood som efter juni-udstillingen ved den aarhusianske kyst skal pryde Kamstrups hovedsæde i Stilling.

Expanded figure er tegnet på en stålplade, som dernæst er udskåret og formet, så den opnår en 3D form.

- Vi faldt for lyset og dybden i figuren, siger Kurt Stochholm, som repræsenterer Kamstrups kunstklub. Og den smukke grågrønne farve vil tage sig fantastisk ud mod vores røde murstensbygninger.

Expanded Figure er udført i stål og vejer 800 kg. Den er udført af skulptøren Paul Selwood. Paul Selwood (f. 1946) er et kendt navn både i og udenfor Australien. Han har udstillet ved Sculpture by the Sea på den verdensberømte surferstrand Bondi Beach ved Sydney adskillige gange og vandt prisen for bedste skulptur i 2011. Det er dog første gang, at hans værker udstilles i Danmark.

Expanded Figure er udført specielt til denne udstilling og køberen, Kamstrup, vil opstille den ved sit hovedsæde i Stilling, når Sculpture by the Sea er afsluttet.

Stor betydning for kulturmiljøet

Scupture by the Sea kan ses hele juni måned. Udstillingen består af 64 kunstværker på en tre km lang vandrerute langs Aarhus Bugt.

Sidst udstillingen blev afholdt var i 2011, og da valgte mere end en halv million mennesker at lægge gåturen forbi udstillingen, som med støtte fra lokale virksomheder, organisationer og fonde viste kunstværker fra 22 lande.

- Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 kan få stor betydning for de lokale aktører - erhvervsliv såvel som kulturmiljø, og vi vil gerne støtte byen og kommunen i dets bestræbelser, siger direktør Per Asmussen.

- Hvis alle virksomheder bare ofrer én times omsætning i kunst, så får vi en kulturhovedstad hvor også erhvervslivet stråler af kultur. Og det er et smukt nyt vartegn vi får til vores hovedsæde i Stilling, skriver direktøren i pressemeddelelsen.

Frem til 30. juni er Expanded Figure dog udstillet foran Hotel Helnan Marselis i Aarhus.