Kamstrup køber Aarhus-firma

Satser på analysesoftware

Virksomheden Kamstrup ligger i Stilling ved Skanderborg. Nu har det østjyske firma opkøbt den aarhusianske softwarevirksomhed Saseco.

Virksomheden Kamstrup ved Skanderborg ekspanderer nu yderligere.

Firmaet, der har cirka 900 medarbejdere, har opkøbt det aarhusianske softwarefirma Saseco. Ved at overtage det aarhusianske firma vil Kamstrup ikke blot producere energi- og vandmålere, men også satse yderligere på analysesoftware.

- Det her er en strategisk satsning for Kamstrup. Markedet bevæger sig i retning af intelligente forsyningsnet indenfor el, vand og varme. Der bliver i de kommende år mere brug for nogle værktøjer, så forsyningsselskaberne kan optimere deres net, og så forbrugerne kan følge deres forbrug og optimere det, siger administrerende direktør i Kamstrup Per Asmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Som eksempler nævner Per Asmussen blandt andet, at forbrugerne via en app skal have mulighed for at blive alarmeret, hvis et vandrør er sprængt. På samme måde kan moderne software afsløre, hvis en bolig taber mest varme, hvis det blæser fra en bestemt retning.

- Vi vil gerne kunne levere den software og de analyseværktøjer, der gør det muligt, siger Per Asmussen

Saseco har i dag seks medarbejdere. Firmaet ligger på Haslegårdsvej i det vestlige Aarhus.