Kamp om kunderne

Supermarkederne kæmper om kunderne

02:05

1 af 2

Mange steder i Østjylland er kampen om kunderne hård, og dagligvarebranchen har aldrig kæmpet så hårdt som i dag.

I Horsens er der seneste år kommet en masse nye discountbutikker til byen, og de er med til at udkonkurrere supermarkeder som Føtex og Kvickly.

TV 2 | ØSTJYLLAND har denne uge sat fokus på butikslivet i Østjylland, og nu går turen til Horsens, hvor dagligvarebutikkerne kæmper en hård kamp om kunderne.

Først lukkede Føtex en butik i Horsens, og til januar drejer byens store Kvickly nøglen om og lukker.

- Kunderne er prisbevidste, det er der ingen tvivl om. De går efter de gode tilbud, og desto mere de spare, desto bedre er det, siger John Sørensen, der er varehuschef i Kvickly i Horsens.

Han fortsætter:

- Alle kæmper for at overleve, og alle tager en bid af den samme kage, som ikke bliver større, på trods af at der ikke kommer flere butikker.

På to år er der alene i Horsens åbnet otte nye discountbutikker i Horsens.

SE: Discount i mega-størrelse

- Discountbutikkerne, de seks kæder, som findes i Danmark, er på fremmarch alle vegne. De åbner nye butikker, og de er populære blandt forbrugerne, og det er klart, at det er hårdt for de store butikker, som mister og har mistet omsætning gennem de senere år, og det er nok noget af baggrunden for, at vi ser den udvikling, som har fundet sted og finder sted i Horsens lige nu, siger Per Nyborg, der er direktør i Institut for Center-Planlægning.

Og det kan også mærkes i discountbutikkerne, hvor de skal løbe stærkt og tænke nyt, hvis de skal beholde deres kunder.

- Man er blevet mere presset i discountkæderne, og man skal løbe lidt hurtigere for at tjene nogle penge, men det er også sjovt. Det er en del af gamet, at der sker lidt hele tiden, så det er bare dejligt, siger Joakim Andersen, souschef i Lidl i Horsens.

Du kan se mere fra Horsens i indslaget øverst i artiklen.