Kamp flyttes til Randers

NRGi Arena er lejet ud til afslutningsbal

Når Århus Håndbolds herrer løber på banen 4. maj, bliver det ikke på hjemmebanen i NRGi Arena som vanligt.

For hallen er lejet ud til anden side, og derfor må håndboldherrerne spille den sidste vigtige kamp om at komme i semifinalerne på udebane, i Randers i Skyline Arena.

Århus Håndbold besejrede onsdag Bjerringbro-Silkeborg med 23-21. Nu venter bare Mors-Thy Håndbold, før klubben er blandt de fire bedste i landet.

- Det er ekstremt uheldigt, for det er ikke bare entre-indtægter, vi mister. Det er hjemmebanefordelen, trygheden for spillerne og publikum, siger direktør i Århus Håndbold Henrik Lundorff til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Afslutningsbal på hjemmebanen

Tidligere var Århus HK, Bakken Bears og AGF sammen i Aarhus Elite om at drive NRGi Arena. Men i dag er det udelukkende AGF, som er tilbage om at holde driften kørende.

Og selvom hallen ofte står tom, har det ikke været muligt for Århus Håndbold at booke hallen den række af spilledage, hvor slutspillet finder sted. Derfor er NRGi Arena lejet ud til et afslutningsbal for en danseskole.

- Aarhus Elite har jo også en drift at tage hensyn til, men det er ret utroligt, at når byens håndboldhold kvalificerer sig til slutspillet i en af Danmarks største sportsgrene, så er hjemmebanen lejet ud, siger Henrik Lundorff.

Han vil nu forsøge at lægge pres på byens politikere, så klubben får fortrinsret til hjemmebanen, også i et eventuelt slutspil.

Busser til Randers

Klubben har allerede nu arrangeret gratis bustransport fra både NRGi Arena og fra Bellevuehallen i Risskov, så fans der ikke selv har transportmuligheder kan komme med til kamp alligevel.

Kampen mod Mors-Thy Håndbold spilles klokken 17.20. Hvis Århus Håndbold vinder, er klubben klar til semifinalerne.