Kalv ædt af ulv

Ulv nedlagde 250 kilo tung kalv

00:55

Foto: TV MIDTVEST

1 af 2

Den østjyske ulv har slået til igen. Natten til onsdag dræbte og åd den en kalv ved Thorning nordvest for Silkeborg. Jørgen Andersen, der ejer kalven fandt den død i den skov, hvor hans kvæg går.

- Jeg tænkte, det var mærkeligt, for den var rask dagen før. Men så ser jeg, at det meste af halsen er blevet ædt, siger Jørgen Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den dræbte kalv var et halvt år gammel og vejede omkring 250 kilo.

Torsdag var dyrlæge Jens Philipsen sammen med en vildtkonsulent fra Skov og Naturstyrelsen ude for at tilse den dræbte kalv. Og han er overbevist om, at det er en ulv, der står bag angrebet.

- Den er dræbt af et rovdyr, som har bidt den i struben og efterfølgende spist fem til ti kilo af den, siger Jens Philipsen og spørger:

- Hvilket dyr kan stå bag det? En ræv? Nej. En stor hund? Jeg tvivler. Og så har vi ulven tilbage, konstaterer dyrlægen.

Se også: Ulven slår til igen

Han fortæller, at der er bidemærker mange steder på kalven, og at det ligger helt fast, at dyret er afgået ved døden, efter et rovdyr har bidt det i struben.

Der er nu blevet taget DNA-prøver, men Jens Philipsen vil blive overrasket, hvis det viser sig, at det ikke er en ulv, der står bag.

- Der er mange indicier på, at det er en ulv. Jeg vil blive overrasket, hvis det ikke er en ulv, siger han.

Jørgen Andersen er utryg ved, der går en ulv rundt, der kan nedlægge en kalv af den størrelse alene.

- Det er ikke rart, for det er godt nok et stort dyr, der skal til for at lægge så stor en kalv ned, siger Jørgen Andersen.

Jørgen Andersen vil nu flytte sit kvæg væk fra marken efter angrebet. Men torsdag kunne kun fange halvdelen af de resterende køer. Resten var for skræmte til at lade sig indfange.

Se billedserie: Ulve-angreb

Det er kun en uge siden, at en ulv senest slog til i Østjylland. Torsdag i sidste uge opdagede forbipasserende en sikahjort, der var halvt begravet, efter en ulv havde spist af den.

- Det skal der altså noget af et dyr til for at gøre. Der er ikke mange andre dyr, der dækker det. Så det ligner et mæt rovdyrs fremgangsmåde, hvor det begraver byttet for at vende tilbage til det senere, sagde seniorforsker ved Naturhistorisk museum i Aarhus, Thomas Secher Jensen, dengang til TV 2 | ØSTJYLLAND.