Kähler vil ud i verden: Søger ny partner

Designfirmaet Kähler, der blandt andet producerer vaser, vil ekspandere globalt og søger derfor ny partner

Kähler Design, der blandt andet producerer de efterspurgte stribede vaser, vil være verdenskendt.

Selskabet, der har en aarhusiansk ejer og omsætter for over en milliard kroner om året, har som led i en ny strategiplan sat sig som mål at blive et globalt brand.

Derfor leder man ifølge en pressemeddelelse nu efter en partner, der kan bidrage til en tredobling af omsætningen de kommende fem år.

- Sonderingen foretages for at sikre udviklingen af virksomheden til en endnu større, endnu mere spændende og internationalt kendt designvirksomhed.

- Det er samtidigt vigtigt at understrege, at jeg selv under alle omstændigheder vil fortsætte som ejer af Kähler, lige som Jesper Holst Schmidt vil fortsætte som administrerende direktør, lyder det fra ejeren Frantz Longhi fra Aarhus.

Han købte rettighederne til den mere end 175 år gamle keramikvirksomhed, der gik konkurs i 2008.

Manden bag vasen

Det har vist sig at være en god forretning, for siden da er omsætningen bare vokset og vokset, og bundlinjen nåede op på 48 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

En medvirkende årsag har formentlig været de populære vaser, der udkom i en særlig jubilæumsudgave forrige år, og som blev revet væk og handlet til overpris bagefter.

Frantz Longhi forventer, at processen med at lede efter en ny forretningspartner vil tage mellem 6 og 12 måneder.