Kæmper mod madspild
Leverer mad ud til varmestuer og væresteder
540.000 ton spiselige fødevarer smides årligt ud i de danske hjem.
Dét madspild vil foreningen FødevareBanken komme til livs, ved at levere maden videre til væresteder og varmestuer fra forskellige virksomheder og fødevarekæder, men også private kan donere mad.
Den nyåbnede Østjyske afdeling har allerede haft stor succes med at komme madspilden til livs.
- Det er fra madspil til måltid, siger driftschef i FødevareBanken Jesper Kinnerup til TV 2 | ØSTJYLLAND.
28 varmestuer og væresteder i Østjylland får gavn af FødevareBankens initiativ.
Et af stederne er Tre Ege i Brabrand:
- Når den (maden, red.) kommer ind, så inspirerer den mig til at give den lidt mere gas og gøre det lidt bedre, og det mærkes jo helt ude hos dem, der skal spise maden, siger køkkenchef på Tre Ege Karin Thøgersen.
FødevareBanken håber, at endnu flere i fremtiden vil donere deres overskydende mad til dem:
- Vi er rigtig interesserede i at få henvendelser, særligt fra virksomheder, som har et madspild, og vi vil rigtig gerne hjælpe dem med at få kanaliseret deres madspild ud til de forskellige væresteder og herberg, siger Jesper Kinnerup.
Tag med FødevareBanken ud med mad i indslaget øverst på siden.