Kæmper for livet

Træning giver frirum fra sygdommen

02:25

1 af 2

Den 60-årige karateinstruktør Vitus Bilking fra Aarhus har fyrre års erfaring med sin kampsport.

Den erfaring bruger han til at fokusere sine kræfter til kamp mod den knoglekræft som i et årti har angrebet ham ni gange. Hver gang er det lykkedes at slå kræften tilbage med kemobehandlinger. Og selvom sygdommen forsøge at tappe ham for kræfter, giver sporten ham styrke til at kæmpe videre.

- Jeg får en lille mental oase herinde, når jeg står og tænker på albuer og knoer og stillinger. Så får jeg en friplads, hvor jeg ikke umiddelbart har plads til at tænke på al min dårligdom, siger Vitus Bilking i indslaget, som du kan se over artiklen og i TV 2 | ØSTJYLLANDs udsendelse klokken 19.30.

Et rødt/hvidt hædersbælte

Vitus Bilking er udstyret med et rødt/hvidt hædersbælte. Mange bæltegrader og mange års erfaring over det kendte sorte bælte fra karatesporten. Han vandt sit første danmarksmesterskab i 1977 og var ubesejret de næste seks år.

I dag har han titel af Kyoshi - en høj instruktørgrad indenfor karate og er 8. dan. Den højeste grad nogen i øjeblikket indehaver indenfor traditionel karate i Europa.

Han er træner for den danske og nordiske mester Anne Sofie Gehl Sørensen fra Aarhus. Hans kamp har også gjort hende bedre:

- Hvis man nogen gange går rundt og synes, man har nogle problemer eller ikke lige gider at træne en dag, så kan man tænke på, hvad han går igennem og så får man lige et spark bagi, siger Anne Sofie Gehl Sørensen.