Kæmper imod bænke

Frygter larm og salg af stoffer

02:13

1 af 2

Restauratører og beboere i Storegade i Randers har gjort fælles front mod kommunens planer om at opsætte lange bænke med plads til 200 mennesker.

Planerne om at opsætte bænke indgår i Randers Kommunes strategi for at forskønne den populære værtshusgade i Randers Midtby.

Ifølge de lokale restauratører får bænkene dog den konsekvens, at unge vil sætte sig på dem og drikke deres medbragte alkohol i stedet for at købe drikkevarerne på værtshusene og caféerne.

Derudover frygter værtshusejerne - ligesom beboerne - at der vil blive mere uro i gaden.

- Vi er lidt skræmte, for det vil i den grad komme til at ramme os alle sammen økonomisk. Det rammer også beboerne i området på grund af støjgener, forklarer formanden for restauratørerne i Storegade, Michael Horsmark, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er ikke for sjov, at man for nyligt har fjernet bænkene ovre på rutebilstationen. De rejsende kunne ikke være i fred for de mennesker, der holdt til på bænkene.

Holder fest i baggården

Også formanden for den lokale beboerforening, Joan Lind, er modstander af planerne om at opsætte lange bænke i området.

- Vi forestiller os salg af stoffer, og at unge mennesker på 15 år eller derunder kommer ind i vores baggård og fester dér. Så er de jo en del af festen herude, siger hun.

Michael Horsmark og Joan Lind understreger dog begge, at de er glade for, at Randers Kommune vil forskønne Storegade. De er med andre ord tilhængere af planerne - bortset fra de lange bænke.

Ifølge formanden for teknik- og miljøudvalget i Randers Kommune, Frank Nørgaard (DF), er bænkene nødvendige, hvis Storegade skal være mere attraktiv.

- Vi kunne godt tænke os at skabe noget liv, som kunne trækkes ned mod Gudenåen. Det tror vi, bænkene kunne være med til.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.