Kæmper for at få byggeri færdigt

Bygherrer rækker hånden frem

02:06

1 af 2

Lige nu arbejdes der i kulisserne på Aarhus Havn for at samle stumperne op efter E. Pihl & Søns konkurs. Blandt andet er en stribe lokale underentreprenører på Navitasbyggeriet i klemme. Nu rækker bygherrerne en hånd frem.

- Vores primære opgave er selvfølgelig at få byggeriet så hurtigt som muligt i gang og mindske forsinkelser. Men derudover vil vi naturligvis i det omfang det er muligt forsøge at hjælpe de lokale underentreprenører og håndværksmestre, som er ramte af det her, siger Anders Hanberg Sørensen, der er rektor på Aarhus Maskinmesterskole og en af bygherrerne på Navitasbyggeriet til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han understreger, at der er en lang række juridiske begrænsninger i form af kontrakter, som redningsplanen skal udarbejdes efter.

- Men det er klart, at vi så vidt muligt vil forsøge at løse det her, så færrest lider skade, siger Anders Hanberg Sørensen.

Netop nu er skolerne bag byggeriet, Ingeniørhøjskolen i Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole, i gang med at finde en ny hovedentreprenør til at få de nye lokaler på havnen bygget færdigt. Indtil videre har MT Højgaard meldt sig på banen.

Se et længere interview med Anders Hanberg Sørensen øverst på siden.